Over de Spaarndammerhout: sterk in samenwerken

Ieder kind is uniek en heeft recht op het beste onderwijs, onderwijs dat past! Vanuit deze overtuiging werken wij op Openbare Dalton basisschool De Spaarndammerhout. Wij doen dat met visie en passie.

Het team van onze school legt zich hierbij bewust niet vast in één richting, maar in richtinggevende uitgangspunten, mede gebaseerd op de kernwaarden van Dalton: samenwerken, verbinden, zelfstandigheid, verantwoordelijkheid en (zelf)reflectie.

Ieder kind weet zich welkom, met respect voor de ander, zichzelf en zijn omgeving: wij zijn een Vreedzame School.

De wereld verandert, is constant in beweging. Hierbij past een open houding en het uitgangspunt om met en van elkaar te leren: kinderen, ouders, teams en omgeving.

Kinderen mogen en kunnen bij ons zichzelf zijn en van daaruit hun talenten ontdekken, benutten en ontwikkelen in een levensechte betekenisvolle en veilige leeromgeving.

Van peuter tot puber, alles onder 1 dak.

Wij leggen de lat hoog en gaan voor de kansen van ieder kind!

Nieuwsgierig? U bent van harte uitgenodigd!

ONZE VISIE & MISSIE

Samenwerken en verbinden zijn sleutelbegrippen in zowel de visie op het onderwijs als ook in de strategische aanpak richting de toekomst. Meer… >

Over Dalton Onderwijs

Het Daltononderwijs is gebaseerd op de ideeën over individuele en niet klassikale ontplooiing van kinderen door Helen Pankhurst. Meer… >