Wij kiezen voor De Spaarndammerhout

Wij kunnen u natuurlijk alles vertellen over onze school. Maar graag laten wij de ouders aan het woord. Lees hieronder hoe zij de Spaarndammerhout ervaren.

Sarah & Bert
"De vreedzame school dichtbij"
Sarah & Bert
De Spaarndammerhout is voor ons bekend terrein. Lekker dichtbij, we kennen de ouders van de andere kinderen. En onze dochter heeft veel vriendjes en vriendinnetjes. Kernwoorden voor ons: vreedzaam, muziek, inspirerend en kwaliteit!
"Een plek waar je je thuis voelt"
Maartje
Vanaf het moment dat je de school binnenkomt voel je een prettige sfeer en het enthousiasme van het lerarenteam. Ze hebben veel aandacht voor de sociale en creatieve ontwikkeling van de kinderen. Het is een plek waar je kind zich op zijn gemak kan voelen en samen met en van andere buurtkinderen kan leren. Daarom hebben wij gekozen voor de Spaarndammerhout.
"Het draait hier echt om de leerling"
Auzma en Iwan Jalimsing
'Goedemorgen meester, goedemorgen juf', handenschuddend en gevolgd door een stralende glimlach van oor tot oor loopt Ilaysha naar haar klas. Naar school gaan is voor onze dochter Ilaysha (5 jaar) elke dag weer een feestje. En hoe kan het ook anders. De Spaarndammerhout is een inspirerende buurtschool met kinderen uit alle windstreken van de wereld. Allemaal brengen ze hun eigen ervaringen en belevingen mee en de school voegt daar allerlei leerervaringen aan toe.

De kinderen voelen zich in de eerste plaats veilig en thuis en met behulp van moderne leermethodes en door goed klassenmanagement worden ze uitgedaagd zich te ontwikkelen tot zelfstandige kinderen, daarbij rekening houdend met individuele verschillen. Het draait hier echt om de leerling, ieder op zijn eigen niveau. Aandacht voor kinderen die iets meer kunnen én voor leerlingen die iets meer nodig hebben. En niet te vergeten: een echte Amsterdamse kleurrijke school. Als brede basisschool biedt De Spaarndammerhout veel extra’s. Sport en muziek, op school én na school. De kinderen spreken ook in hun vrije tijd met elkaar af. Niet alleen voor de kinderen zelf, maar ook voor de ouders is De Spaarndammerhout een fijne plek om te komen.

Want zeg nou zelf: wat is er nou mooier dan je kind met een stralende glimlach naar een tweede thuis te brengen? Een tweede thuis waar jouw kind na schooltijd met dezelfde glimlach weer wordt opgehaald. Onderling hebben de ouders ook goed contact met elkaar. Alsof je bij je eigen familie over de vloer komt! Naar school brengen is gewoon gezellig.

"Samen zien hoe onze kinderen bloeien"
Marilisa
Bij mijn eerste bezoek aan school kreeg ik meteen een positieve indruk. Dat eerste gevoel is nooit verdwenen. De bijzondere leerervaring en zichtbare resultaten zijn indrukwekkend. Wat mij ook zeer aanspreekt is het gebruik van verschillende media bij de schoolactiviteiten. Mijn dochters worden enorm gestimuleerd en uitgedaagd om zich op verschillende manieren te uiten om zo hun identiteit te vormen. Dat doen ze bijvoorbeeld door het maken van muziek.

De school is ook voor de ouders een geweldige ontmoetingsplek. Samen zien we hoe onze kinderen bloeien, samen leveren we een bijdrage aan een betere samenleving. Waarom ik de Spaarndammerhout voor Mimy en Molly heb gekozen? Omdat het 'vruchtbare grond' is waar het potentieel van mijn kinderen ontwikkeld kan worden.